woensdag 16 februari 2011

Un az der Rebbe tanztBUREN ZONDER GRENZEN / NACHBARN OHNE GRENZE nodigen U van harte uit voor een bijzonder concert op 27 februari a.s. om 15.30 uur. Het vindt plaats in de de Titus Brandsma kerk aan het Keizer Karelplein te Nijmegen . Een concert met muziek van KLEZMORE en chassidische verhalen en anekdotes van RON MANHEIM.
In de mystieke vroomheid van de Chassidim was het streven om door muziek en dans nader tot God te komen. Kwartet KLEZMORE brengt die oude traditie tot leven, voor iedereen, of men nu gelovig is of niet. Dat doen zij door middel van muziek met „Schwung“ en ruimte voor improvisatie. Het publiek wordt bij de NIGUNIM, de liederen zonder woorden, populaire dansen als CHOSIDLS, FREYLECHS en HORAS uitgenodigd om mee te neuriën, te klappen en ook mee te dansen !
Eenzelfde concert van Klezmore op 24 oktober '10 in de Kleine Kirche in Kleve was een groot succes! Ook in Nijmegen zal er die zondagmiddag volop gemusiceerd en gedanst worden.
De toegang is gratis. De opbrengst van de middag komt ten goede aan de vredeseducatie voor de joodse en Palestijnse Jeugd in Israël-Palestina.
Een gift voor het project GIVAT HAVIVA, zie ook http://www.givat-haviva.nl/ ,wordt dan ook erg op prijs gesteld.